החינוך מהווה את שער הכניסה לחברה הישראלית, במסגרתו תלמידי ותלמידות ישראל לומדים אודות החברה, התרבות שלה, ההיסטוריה שלה והמאפיינים הייחודיים של מדינת ישראל, לצד קיום לימודי ליבה המובילים את ישראל בחזית אומות העולם. קיום מערכת חינוך איתנה דורשת אפוא מערכת שאליה מתנקזים אנשים חדשים עם שאיפות ורצונות, לצד ריענון המערכת לשם הזרמת אנשים חדשים לתחום.
כמפלגה אשר יושב ראשה היה איש חינוך בעברו, נושא החינוך הינו נושא דגל אשר מורם אל על. מתוך רצון וצורך מהותי בשינוי משמעותי במערכת החינוך והנגשת המערכת לכלל חלקי האוכלוסייה, המפלגה מציעה את הפתרונות הבאים כאמצעים לשיפור משמעותי של החינוך בחברה הישראלית.
שינוי מבנה החופשות ותחילת שנת הלימודים
שנים רבות מדי שנושא החופשות עולה לסדר היום הציבורי טרם תחילת כל שנת לימודים, באופן אשר לעד מאיים על פתיחת שנת הלימודים. הרצון של המפלגה לסייע למורים עולה בקנה אחד עם הרצון והצורך האדיר של המפלגה לדאוג גם לאוכלוסיית ההורים, כאשר ימי החופשה ובעיקר תקופת החופש הגדול אינו מאוזן בין ההורים למורים. המצב כיום מייצר כעס וניכור כלפי מורים מחד ורצון עז לפתור את הסוגייה מאידך.
אשר על כן ומתוך ראייה כוללת הדואגת לצרכי המורה בפרט והמשק הישראלי בכלל, מפלגת שחר תפעל ליישום חקיקה או תקינה המשנה את מתווה החופש הגדול, כך שהלימודים יחלו באוקטובר ויסתיימו באוגוסט, בדומה ללוח החופשות בזרם החרדי. בנוסף, תציע המפלגה לשנות באופן מהותי את ימי החופשות, כך שמספר ימי החופש של המורים לכל היותר פי 1.5 ממספר ימי החופשה המקסימלי במשק, קרי 47 ימי חופש.
חשוב אפוא להבהיר שכל שינוי במבנה החופשות הינו תלוי בהעלאת שכר המורים המתחילים ל-12,000 ש"ח נטו , מורים עם (25 – 35) שנות וותק יקבלו 20,000 ש"ח נטו והעלאת המשכורת ב-300 ש"ח כל שנת לימודים חדשה.
מורים עם וותק 30 שנה ומעלה יפרשו מהמערכת ויקבלו
- מענק של 300,000 ש"ח חד פעמי .
- הפנסיה שלהם תהיה 85% מהמשכורת בשנה האחרונה .
מורה יוצא לפנסיה אחרי 20 שנות וותק על בסיס משרה מלאה .
מספר התלמידים בכיתה לא יעבר 25 תלמידים .